Camerons Måleri - Vävtaksspecialisten


Hej jag heter Roland Cameron och har arbetat inom måleribranschen sen jag slutade skolan. Efter min målarutbildning som jag fick av min far tog jag mitt Gesällbrev.

1989 startade jag Camerons Måleri AB och utförde traditionella måleriarbeten fram till år 2000 då jag nischade in mej på Vävspända tak och idag har jag mer än 700 nyuppsatta tak på min meritlista.

Roland Cameron - Vävtaksspecialist

Konsten att sätta upp vävtak kom till Sverige ca 1930 från England och kom att ersätta dom tidigare pappspända taken.

Från 1932 och fram till 1960 var dom vävspända taken det dominerande undertaks konceptet, idag är det vanligast att nya vävtak sätts upp där det tidigare har suttit just ett vävtak.

Förutom yttre åverkan är den vanligaste orsaken till att ersätta ett gammalt vävtak att det gamla vävtaket är för tungt på grund av alla dessa målningsbehandlingar vävtaket har fått under åren.

Att säga att ett vävtak är brandfarligt är direkt felaktigt, ett vävtak är heller inte lättantändligt det är bara att kontakta närmaste brandstation så kan man få det bekräftat. Vävtak får inte förväxlas med Barracudatak som var tillverkade av en tunn plastduk.

Har du frågor ang. vackra vävtak är du varmt välkommen att kontakta mej jag svarar gärna på frågor och även varför ett nytt vävtak är i många lägen att föredra. Läs gärna mina reportage om vävtak i tidningen Alcrofocus eller i Lokaltidningen Mitt i

Hoppas min sida kan vara till glädje för just dej.

Med Vänlig Hälsning
Roland Cameron


Företagarförbundet